Extra dimensie wind en lucht bij openluchtconcert Opus 3 in Anjum

CIMG5006Muziekschool Opus 3 noemt het traditionele zomerse openluchtconcert in Anjum, gehouden aan het einde van het seizoen, een ‘zomerbuitenconcert’.

Meestal laat het weer een buitenconcert toe, maar niet altijd. Daarom is de locatie in de buurt van De Dobbe een geschikte plek. Begint het plotseling te regenen, dan kan van het buitenconcert onmiddellijk een binnenconcert worden gemaakt.

Donderdagmiddag vond de editie 2015 plaats en voegde het mooie weer enorm veel sfeer toe aan het concert.

Dankzij met knijpers vastgezette bladmuziek, raakte niemand de noten kwijt en was de stevige wind eerder een voordeel dan een nadeel: hij zorgde voor de aanvoer van verse lucht voor de bespelers van blokfluiten en koperen blaasinstrumenten(leerlingen van Zwaanette Dijkstra, Rennie Veenstra en Theun van Leijen).

De door hen gespeelde liedjes en medleys waren een lust voor het oor.

Behalve op genoemde instrumenten, werd er ook op het keyboard gespeeld. Zowel beginnende als gevorderde leerlingen van docente Zwaanette Dijkstra haalden alles uit de kast om het publiek optimaal te vermaken.

Het publiek, afkomstig uit Oosternijkerk, Morra, Lioessens en Anjum, zat uitermate gerieflijk op stoelen, die koster Freerk Swart allemaal in z’n eentje buiten neerzette. Hulde!

 

Foto’s, gemaakt tijdens het zomer-buitenconcert van donderdagmiddag 11 juni 2015 vanaf 17.00 uur op het parkeerterrein van De Dobbe te Anjum.

m.m.v.:

blokfluitleerlingen uit Oosternijkerk, Lioessens en Anjum (helaas geen foto’s)

keyboardleerlingen uit Anjum van Zwaanette Dijkstra  (helaas geen foto’s)

koperblazers uit Anjum, pupillen van Theun van Leijen.

jeugdorkest Opus 3 o.l.v.Theun van Leijen