Zangers en muzikanten gevraagd voor Prokkelconcert Opus 3

foto persberichtMuziekschool Opus 3 doet zeer actief mee aan de landelijke Prokkelweek, die gehouden wordt van maandag 6 tot en met zaterdag 11 juni.

De Prokkelweek is bedoeld om prikkelende ontmoetingen te creëren tussen mensen mét een verstandelijke beperking en mensen zonder.

De week dient als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar en is een initiatief van Stichting Prokkel, een stichting zonder winstoogmerk.

De stichting stimuleert organisaties, bedrijven, scholen en particulieren om samen iets te doen en zo elkaar beter te leren kennen.

Opus 3 heeft een koor en twee ensembles, bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking. Het betreft zanggroep ‘De Kleine Kracht’, De L.B. Band en keyboardgroep De Notenkrakers.

Deze groepen zullen samen met mensen zonder een verstandelijke beperking een Prokkelconcert verzorgen op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in De Fontein in Dokkum.

Ook zal er een popgroep optreden, die bestaat uit drie mensen met een verstandelijke beperking en twee  zogenaamde maatjes(mensen zonder verstandelijke beperking). De groep is ontstaan uit een maatjesproject en is een mooi voorbeeld van een prokkel ofwel prikkelende ontmoeting.

Wie graag wil meezingen met het koor of wil meespelen met band of keyboardgroep, kan zich aanmelden via een formulier op de website van de muziekschool, www.opus3.nl.

Er zijn tien mannen en vrouwen nodig voor de zang en verder is er voor elk instrument een plek.

De leiding van de groepen is in handen van Coby Helder- Kuik.

 

Laat deze unieke kans niet glippen!

 

Onder dit persbericht zijn eveneens de oefendata en -tijden te vinden.

In de fotogallerij onder dit bericht kunt u het opgaveformulier downloaden en uitprinten, invullen en opsturen naar:

Opus 3, Parklaan 3, 9103 ST, Dokkum. U mag het ingevulde formulier ook mailen naar: info@opus3.nl

———————————————————————————————————————————–

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting.
Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.
Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen,
dat is waar Prokkelen om draait.

 

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

 

Achtergrond Stichting Prokkel

Stichting Prokkel is per 1 januari 2009 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Instellingen met ANBI-status hebben geen winstoogmerk en zetten zich voor minimaal 90% in voor het algemeen belang en zijn daarmee van bijzondere maatschappelijke waarde.

Waarom een Prokkelweek?

De eerste week van juni is uitgeroepen tot Prokkelweek. In 2016 is de Prokkelweek van maandag 6 tot en met zaterdag 11 juni. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Voor wie en waar?

Een ontmoeting kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging, een (kinder)boerderij of op school.

Wat kost dit?

Helemaal niets!!!!!!

Wat gaat Opus 3 doen?

Wij willen een Prokkelconcert organiseren op vrijdagavond 10 juni 2016 in De Fontein te Dokkum!

 

Zingen met De Kleine Kracht

Iedereen kan zingen. Maar samen zingen, dat is pas leuk.

Wij zoeken 10 mannen en 10 vrouwen zonder een verstandelijke handicap!! Een pianist, slagwerker en muzikanten op allerlei muziekinstrumenten!

Oefendata: Zaterdag 21 en 28 mei 2016 van 10.30 tot 13.00 uur in de grote zaal van Opus 3 en donderdagavond  9 juni 2016 om 19.00 uur de generale repetitie in de grote zaal.

1 Kleine kracht

 

 Spelen met De L.B. Band

Bij het geluid van trommels, tamboerijnen en nog meer maakt je hart een sprongetje. Waar is de fanfare? Erop af! Samen muziek maken, dat swingt en het bindt.

Wij zoeken b,v. houten blaasinstrumenten, klarinet, fluit, saxofoon etc. en koperen blaasinstrumenten, trompet, bugel, hoorn etc. en slagwerkers

Oefendata: Zaterdag 21 en 28 mei 2016 van 11.30 tot 14.00 uur in de vijverzaal van Opus 3 en woensdag 8 juni 2016 om 19.00 uur de generale repetitie in de vijverzaal.

2 LB band

 

Spelen met De Notenkrakers

Alle instrumenten zijn welkom, we gaan een heus orkest vormen met allerlei muziekinstrumenten.

Wij zoeken b,v. houten blaasinstrumenten, klarinet, fluit, saxofoon etc. en koperen blaasinstrumenten, trompet, bugel, hoorn etc. en slagwerkers

Oefendata: Zaterdag 21 en 28 mei 2016 11.30 tot 15.00 uur in de vijverzaal van Opus 3 en dinsdagavond 7 juni 2016 om 19.00 uur de generale repetitie in de grote zaal.

3 Notenkrakers

 

Spelen in een Band Zingen, gitaar spelen of op het drumstel slaan? Het kan allemaal in deze bijzondere Band. Deze band is al compleet.

 

Waarom Prokkelen?                                                                                                                                                                               Door te Prokkelen ervaar je wat ieders mogelijkheden zijn en waarmee je rekening moet houden. Dat geldt zowel voor de mensen met als zonder (verstandelijke) beperking. Prokkels zijn gebeurtenissen met veel effect. Ze leiden tot nieuwe inzichten en zorgen voor nieuwe contacten. Eén week in het jaar, als voorbeeld voor de rest van het jaar. De samenleving is van ons allemaal, Prokkelen draagt daar aan bij.

 

Oefenschema zaterdag 21 en 28 mei 2016:   

10.00 uur ontvangst met koffie en een lekkere koek

10.30 uur Zanggroep oefent samen met een groep muzikanten

11.30 uur Zanggroep – Notenkrakers – LB Band en alle muzikanten zonder een beperking oefenen het slotstuk

12.00 – 13.00 uur pauze met soep en broodjes

13.00 uur Zanggroep is klaar

13.00 uur LB Band oefent met het orkest

14.00 uur De Notenkrakers oefenen met het orkest

15.00 uur einde met een kopje koffie of thee

 

Generale repetities:

Dinsdag 7  juni 2016  – 19.00 uur De Notenkrakers + orkest – grote zaal Opus 3

Woensdag 8 juni 2016  – 19.00 uur LB Band + orkest – vijverzaal Opus 3

Donderdag 9 juni 2016 – 19.00 uur Zanggroep +  orkest – vijverzaal Opus 3

 

Opgaveformulier downloaden en uitprinten:

Klik met de rechtermuisknop op de foto: afbeelding opslaan als JPEG.

Klik met rechter muisknop op het opgeslagen JPEG bestand en selecteer: afdrukken.

U kunt het formulier opsturen t/m 1 maart 2016 naar Opus 3, Parklaan 3, 9103 ST Dokkum

20160610 Prokkelconcert Opgaveformulier 2