Saksenbende glorieert op Vers!festival Sneek

Saksenbende met in het zwart Benjamin Herman

Van het ene komt vaak het andere. Zo heb je succes bij een optreden in Amsterdam, zo sta je op een podium in Sneek. De Saksenbende van Opus 3 overkwam het allemaal. Mond-op-mond-reclame zorgde ervoor, dat de band zaterdag 4 februari mocht optreden op het Vers!festival in Sneek. Dit festival is een muziekfeest voor jonge talenten, die nog zeer ‘vers’ zijn. Voorafgaande aan het optreden, woonde de band ’s middags een lezing en workshop bij van Nederlands bekendste en best geklede saxofonist Benjamin Herman, die zich al spelend ook even onder de gelederen van de band begaf, en nuttigde de groep een versterkende warme hap.
Een en ander leidde tot een fantastische performance op het podium van het Sneker Atrium. Maar liefst vier swingende nummers, met veel improvisatie, passeerden de revue.
Vanzelfsprekend was bandleider Gerard Viet de grote roerganger.
Saksenbende met in het zwart Benjamin Herman

De Saksenbende genoot van het eigen optreden, als ook van het luisteren naar bijvoorbeeld de ‘New Cool Collective'(met Benjamin Herman)
en de Dokkumer band ‘Sweet God Animals’, waarin onder andere Esker van der Werken en Johan van der Schaaf(oud-leerlingen van Opus 3) meespeelden.