Uurcultuur

Uurcultuur is terug!! Ditmaal vanuit de regio! Naast een professioneel muziekaanbod bouwt Opus 3 aan een breed aanbod aan Kunst&Cultuur in de regio en werkt mee aan een stevige basis op de basisscholen, te beginnen met uurcultuur! Verdwalen in de verhalen, lachen om de grappen, herkenning vinden en plezier beleven aan een voorstelling, dat gun je ieder kind! Zeker in deze tijd…

We volgen de ontwikkelingen wat betreft Corona
nauwlettend en zoeken naar oplossingen die veilig
zijn voor de kinderen en volgens de richtlijnen van het
RIVM. Dat kan betekenen dat voorstellingen
verschuiven of in kleiner verband bezocht
kunnen worden.

Dierendorpje, groep 1/2. Speeldata: 22, 23 maart

Een beeldende voorstelling met live muziek
Toet toet… Daar is de bus. Wie stapt er in? Wij gaan naar Dierendorpje! Ben jij ook zo benieuwd wat de dieren allemaal gaan beleven?
Het boek Dierendorpje van Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee komt tot leven.
Een vertelster, een muzikant en de dieren uit het dorpje spelen een muzikale en beeldende voorstelling waarin associatieve verhaaltjes verteld worden.

Geef je hier op!

 

Reintje de Vos, groep 3/4. Speeldata: 8,9,(10) maart

Door Bastiaan de Zwitser
“Haan, weet jij wat ‘Coq au Vin’ is?”
“Geen idee Vos, mijn beste kerel. Leg uit.”
“Dat laat zich het beste uitleggen bij een wijntje…”
Reintje Vos heeft de poppen aan het dansen met zijn schelmenstreken en Leeuw stuurt zijn makkers om hem te halen. Maar Reintje is en blijft de sluwste van de dieren. Pas wanneer zijn eigen familie in gevaar raakt, wordt het ook voor hem spannend.

Geef je hier op!

Dit wie it waar wer, groep 5/6. Speeldata: 15, 16, (17) februari in een theater!

Een voorstelling van Tryater
Karlijn Kistemaker heeft weer een vermakelijke jeugdvoorstelling gemaakt. Nu over klimaatverandering. Heel veel kinderen in Fryslân van 8, 9 en 10 jaar gaan de komende tijd met de klas naar deze muzikale weersensatie waarbij de temperatuur hoog kan oplopen en CO2 overal op de loer ligt. De voorstelling wordt gespeeld in het Fries en speelt als schoolvoorstelling overdag in het theater.

Geef je hier op!

Koning Lear, groep 7/8. Speeldata: 16, 17, (18) maart

Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis!
Er was eens een koning die drie dochters had. De koning was zo oud dat het hem niet meer lukte om alle kaarsjes van zijn verjaardagstaart uit te blazen. Hij besloot om zijn rijk over zijn drie dochters te verdelen.
Welke dochter hield het meest van hem?

Geef je hier op!

De tijden en locaties zijn vooralsnog niet gepland. Dit is afhankelijk van de aanmeldingen, de coronamaatregelen en de consequenties daarvan voor de voorstellingen. Locaties zullen rondom Dokkum en Kollum zijn en waar mogelijk op de scholen zelf, m.u.v. ‘Dit wie it waar wer”, die speeltalleen in een theater.