’t Sintrum Holwerd concertzaal Opus 3

header_opusMaandagavond 18 mei kon iedereen in Holwerd de kou buiten vergeten en zich in dorpshuis ’t Sintrum(voor even concertzaal) warmen aan de muzikale klanken van keyboard, blokfluit en koperen blaasinstrumenten. De betreffende instrumenten werden bespeeld door leerlingen van muziekschool Opus 3.
Onder leiding en met begeleiding van docent Wytse Adema speelden de keyboardleerlingen in groepsverband stukken als ‘Small Train’, ‘The A-team’ en ‘He’s a Pirate’. Ze oogstten met hun optredens veel succes en kregen telkens een daverend applaus.
Een dergelijk applaus viel ook de blokfluitleerlingen van Rennie Veenstra ten deel. De kinderen speelden muzikaal en goed in de maat en lieten zich door het pianospel van de juf prima (bege)leiden.
De koperblazers, sinds februari leerlingen van Theun van Leijen – hij vervangt Cor Hoekstra wegens ziekte – , speelden muziekstukken met cd-begeleiding. Dat is lastig, wanneer je even de kluts kwijt bent, maar gelukkig hield elke leerling zich aan het motto ‘The show must go on’ en weerde zich dapper. Zo kon het publiek lekker achterover leunen en genieten van medley’s en andere composities.
Het exact zestig minuten durende voorspeeluur verliep naar ieders tevredenheid en is als zodanig voor herhaling vatbaar.