Succesvolle voorspeel avonden Opus 3 in de regio

DSC_9856Met als thema ‘vrijheid’ zette muziekschool Opus 3 op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 april zeer gevarieerde voorspeelavonden neer in respectievelijk Anjum Dokkum en Burdaard.Jong en oud trad op en dat vooral in ensembleverband. Jeugdorkesten, accordeonensembles, blokfluitgroepen, dwarsfluitensembles, popgroepen, saxofoonbands, een vioolgroep, een meidengroep, een seniorenorkest, ze waren allemaal van de partij op één of meerdere locaties. De locaties waren respectievelijk De Dobbe, De Fontein en MFC Het Spectrum. Twee kerken en een echt theater!  Het was overal feest wat de muziek betrof, maar in Het Spectrum deden de spotlights beslist heel goed werk. Er werd extra naar de optredende muzikanten gekeken en dat kwam het luisteren zeer ten goede.Met gedichten over vrijheid(vrij zijn van angst, honger, pijn, et cetera) werden de verschillende programmaonderdelen mooi aaneengelast. De gedichten werden voorgedragen door kinderen, die meededen aan het concert.Het betrof jonge blokfluiters, die samen met anderen in een grote groep leuke liedjes naar voren brachten.Voor deze jongste muziekschoolleerlingen waren de voorspeelavonden uitermate interessant en leerzaam. Ze konden luisteren naar al eerder genoemde ensembles, maar ook naar een gevorderde pianosolist, een voortreffelijke marimbaspeler, een vakbekwame gitarist, een begaafde althoorniste en wat dies meer zij.
Gezien het thema van de avonden waren composities als ‘Freedom’, ‘The liberty Bell’ en ‘Great escape’ een logische keuze.
Andere composities hadden niet altijd rechtstreeks verband met het thema, maar konden er met een toelichting gemakkelijk naartoe worden gepraat.
Heel bijzonder was het feit, dat één en hetzelfde thema drie totaal verschillende voorspeelavonden opleverde.

Fotoverslag Anjum

Fotoverslag Dokkum

Fotoverslag Burdaard