Deelname Saksenbende aan Prinses Christina Concours

de-saksenbendeZaterdag 26 november staat de Saksenbende van Opus 3 op het podium van het ‘Mekka van de Jazz’. Onder leiding van Gerard Viet zal het ensemble in het BIM-huis in Amsterdam meedoen aan de voorronde van het vermaarde Prinses Christina Concours.

Het is de bedoeling om de hele dag door te brengen in het BIM-huis(het podium van de Bond voor Improviserende Musici) en op te treden voor en te luisteren naar de meest talentvolle musici van heel Nederland.

Het spreekt vanzelf, dat de Saksenbende – de swingendste band van Noordoost Friesland, bestaande uit zeventien altsaxofonisten, een drummer, een bassist en een pianist(in leeftijd variërend van 13 tot 19 jaar)  – ook gaat improviseren. De band zal zich wat dat betreft van zijn beste kant laten zien in ‘Blueswalk’ van Lou Donaldson, ‘Comin’ home baby’ en ‘Tequilla’.

Of een en ander genoeg punten zal opleveren voor de op zondag 27 november te houden finale, moet worden afgewacht, maar de band gaat naar Amsterdam met de Olympische gedachte in het achterhoofd, dat meedoen belangrijker is dan winnen.