Saksenbende Opus 3 in BIM-huis Amsterdam

saksenbende-bim-amsterdan

Zaterdag 26 november deed de meest swingende saxofoonband uit Noordoost Friesland, oftewel de ‘Saksenbende’ van Opus 3, mee aan het Prinses Christina Concours in Amsterdam. Het concours vond plaats in het BIM-huis, de concertzaal van de Bond van Improviserende Musici.
Een voorspoedige heenreis zorgde voor voldoende vrije tijd, voorafgaande aan het optreden ’s avonds, en deze werd voornamelijk winkelend doorgebracht.
De ‘Saksenbende’ stond in het avondprogramma als laatste band geprogrammeerd en kon dus eerst luisteren naar de prestaties van andere groepen.
Om 21.00 uur was het zover, dat er drie nummers gespeeld moesten worden.
Deze werden enthousiast ten gehore gebracht voor een publiek, waaronder zich fans uit Dokkum en familie en vrienden uit Amsterdam en Utrecht bevonden.
De nummers werden ingeleid door bandleider Gerard Viet, na een korte aankondiging van de juryvoorzitter.
Evenals de andere bands, kreeg de ‘Saksenbende’ na afloop een certificaat van deelneming.
Een bijzondere opsteker was het gesprek met Co de Kloet(programmamaker bij de radio) en Erik van Lier(trombonist). Deze beide juryleden prezen unaniem het aanstekelijke speelplezier van de band.
Co de Kloet ‘omarmde’ de band al bij de eerste maten: hij stond op uit zijn juryzetel en ging spontaan op de eerste rij zitten. Ook wilde hij graag met de band op de foto. Wat een eer!