Prokkelconcert Dokkum genomineerd voor Gouden Prokkel

DOKKUM – Het Prokkelconcert, dat op vrijdag 10 juni wordt gehouden in De Fontein in Dokkum, is genomineerd voor de Gouden Prokkel. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Prokkel.

Tijdens het concert op 10 juni a.s. zal een jury het Prokkelconcert beoordelen en op 1 juli worden de organisatoren en deelnemers uit Dokkum verwacht bij de uitreiking van de Gouden Prokkel. Landelijk zijn er vijf Prokkels genomineerd.

Mensen met een verstandelijke beperking  kunnen bij Opus 3 zingen bij De Kleine Kracht, keyboardspelen bij De Notenkrakers en muziek maken bij de L.B. Band. Ook spelen in een popgroep is mogelijk. De popgroep bestaat nu uit mensen met een verstandelijke beperking en zogenaamde maatjes (mensen zonder verstandelijke beperking). De groep is ontstaan uit een maatjesproject en is een mooi voorbeeld van een prokkel. Tijdens het concert zullen de muzikanten zichzelf voorstellen.

Het Prokkelkoor bestaat uit 43 personen en het Prokkelorkest bestaat uit 49 muzikanten met en zonder een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er vrijwilligers voor de begeleiding. De leiding van de groepen is in handen van Coby Helder- Kuik.