Pop in de klas

Groep 5 tot en met 8: Informeer naar de mogelijkheden   POPLESSEN Onder leiding van een vakleerkracht met popmuziek bezig zijn: zingen, zelf muziek maken, bewegen/dansen, zelf teksten schrijven. Wat is er leuker dan om met popmuziek bezig te  zijn.  

Vioolproject

Voor groep 1 tot en met 4 Informeer naar de mogelijkheden   VIOOLPROJECT Aan de hand van een verhaallijn over Pjotr, wiens vader circusdirecteur is, geeft de vakleerkracht haar vioollessen aan de jonge kinderen. Het spelen en zingen is daarom niet van de lucht tijdens de leerzame en ludieke lessen.  

Koperproject

Voor groep 5 tot en met 8 Informeer naar de mogelijkheden

Algemene Muzikale Vorming

Voor groep 1 tot en met 8 Informeer naar de mogelijkheden     ALGEMENE MUZIKALE VORMING Onder leiding van een vakleerkracht samen bezig zijn met muziek in haar haar facetten: zingen, dansen, bewegen spelen, creëren. Plezier beleven aan muziek staat voorop.      

Muziekcarroussel

Voor groep 5 tot en met 8 Informeer naar de mogelijkheden   MUZIEKCARROUSEL De kinderen worden in drie groepen van ongeveer 10 leerlingen verdeeld. Er komen drie muziekdocenten. De leerlingen gaan 3 keer 30 minuten kennismaken met drie verschillende muziekinstrumenten. Ruimtes: Het eigen leslokaal en 2 andere ruimtes zijn nodig Voor basisscholen in Dongeradeel en […]

Djembéworkshop

  Voor groep 3 tot en met 8 (max. 30 leerlingen per groep)   DJEMBÉ Onder leiding van een echte djembé-leraar ontdek je veel tromslagen en ritme’s, waarmee je je eigen song componeert. Swingen maar!    

Slagwerkproject

Voor groep 5 t/m 8 Informeer naar de mogelijkheden. Slagwerk is razend populair. Geen wonder, want ritme geeft energie. Samen aan de ‘slag’ is een directe uitdaging waar je veel voor terug krijgt. Aan de orde komen: ritme’s breaks, solo’s, dynamiek en interactie.  

Gitaarproject

Voor groep 5  t/m 8 Informeer naar de mogelijkheden   Samen oefenen op akkoorden, ook al zijn de vingers nog wat stram. Maar oefening baart kunst en voor je het weet kun je een popsong begeleiden. Wie weet word je de opvolger van…….  

Keyboardproject

Voor groep 5  t/m 8 Informeer naar de mogelijkheden   Het leren bespelen van een keyboard is een heerlijke bezigheid. Het instrument heeft namelijk oneindig veel mogelijkheden. Je leert de basistechnieken van de toetsen en komt van alles aan de weet over akkoorden en begeleiding, de basisingrediënten voor het spelen in een band.