Eindpresentatie koper- en poplessen op Burgerschool Dokkum

Vijf weken lang gaven Piet van der Heide en Maud van Maarseveen, respectievelijk docent koperen blaasinstrumenten en djembé, lessen aan leerlingen van de Burgerschool in Dokkum. Hun vrijdagse lessen tijdens de creatieve middag stonden in het teken van het bespelen van een koperen blaasinstrument(een trompet) en de kennis en beleving van popmuziek.

Piet van der Heide maakte de kinderen wegwijs in de wereld van klank, klanksterkte, toonhoogte, toonduur, tempo, ritme en notenschrift en zorgde ervoor, dat zij uiteindelijk konden meespelen met het nummer ‘Jimmy’s Trumpet’.

Maud van Maarseveen ontleedde samen met de kinderen middels luisterspellen de popmuziek. Aan structuur, ritme, emotie en instrumentatie werd op speelse wijze aandacht geschonken. Een grote uitdaging voor de groep was het maken van een eigen popsong. Het lukte om een geschikte melodie met tekst in elkaar te knutselen en deze met djembé-begeleiding uit te voeren.

Vrijdag 12 juni presenteerden de Burgerschoolleerlingen hun eindproduct met veel succes voor een enthousiast schoolpubliek.