Popkoor Opus 3 werkt mee aan Midwinterconcert in Harlingen

Murkje-affichemidwinterconcert copyHet Friese senioren Harmonie-orkest “H 2002” houdt zijn jaarlijkse Midwinterconcert dit jaar samen met “Popkoor Opus 3”  in de Grote Kerk te Harlingen op zondag 7 februari, aanvang 15.00 uur.

Orkest en koor treden bij toerbeurt op en zorgen zodoende voor veel muzikale afwisseling.  

“Harmonie 2002” brengt onder leiding van Bernard van der Wal een breed repertoire van veelal bekende muziek ten gehore: een mars, een Spaanse dans, een koraal, een ouverture, een fraaie bewerking van de musical “Chess” en een popsong van Queen.

“Popkoor Opus 3” zingt onder leiding van Ben Brunt meerstemmige popsongs van Beatles tot Adele en alles wat er tussen zit.

H2002, is opgericht in 2002 op initiatief van Cor Roelofsen, heeft nu 65 leden met vaak al 30-50 jaar speelplezier en –ervaring, opgedaan bij één of meerdere muziekkorpsen, met de ambitie er zo lang mogelijk mee door te gaan. Voor het bewaken van de kwaliteit staat H2002 al enkele jaren onder leiding van Bernard van der Wal uit Joure, die zijn sporen   heeft verdient in het Friese muziekleven. H2002 repeteert elke maandagmiddag in MFC “de Wjukken” in Mantgum. De leden komen vanuit de hele provincie. H2002 is uitgegroeid tot een mooi compleet harmonieorkest met een brede bezetting.

Popkoor Opus 3 is in 2000 gestart met circa 20 leden. Inmiddels telt het koor circa 60 enthousiaste zangers en zangeressen. Dokkum is de thuisbasis, maar de leden komen uit diverse dorpen uit de gemeente Dongeradeel en ver daar buiten. Het doel is om met elkaar te zingen en muziek te maken en daaraan veel plezier te beleven. Gezond met je stem omgaan is daarbij het uitgangspunt. Momenteel wordt het koor op de piano begeleid door Simon Korporaal. Tot het huidige repertoire behoren de volgende nummers: Fûgels (Die Twa), When I’m sixty-four (Beatles), Halleluja (Leonard Cohen), Gabriella’s Song (Stefan Nilsson), Skyfall en Rolling in the deep (Adele), Ik heb je lief (Paul de Leeuw).

Kaarten in de voorverkoop zijn te bestellen bij: penningmeester Murkje Breimer via  e-mail: breim105@planet.nl, bij één van de leden van H2002 of bij Opus3 ad. € 8,– incl.koffie/thee. Aan de kerkzaal bedraagt de entree € 10,–