Popkoor Opus 3 ‘theatraal’ in actie

Beuving-1Zaterdagavond 28 maart werd een groot deel van het podium van Theater Sense in Dokkum ingenomen door het Popkoor Opus 3.
Met zestig man en vrouw sterk werkte het koor mee aan de theatershow ‘Klap van de korenmolen’  van Ernest Beuving en zijn muzikale ‘bende’.
Omdat de vaste dirigent Ben Brunt was verhinderd, zwaaide Zwaanette Dijkstra voor één keer de scepter en zij bleek een goede klik te hebben met Ernest(gitaar) en zijn ‘bende’, bestaande uit twee gitaristen, een accordeonist en een slagwerker.
Beuving zette een voorstelling neer vol verhalen, humor en imitaties en had op een leuke en spontane manier contact met zowel koor als publiek.
Na een succesvolle generale repetitie vooraf, zette het Popkoor tijdens de voorstelling prachtige achtergrondzang neer bij nummers als ‘De passant’, ‘Ode’, ‘100 Years’, ‘Celtic song’ en ‘Er is een land’.
Helemaal naar de zin van de hoofdrolspeler in ‘Klap van de korenmolen’ , waarin slagwerker Jan Wolfkamp na de pauze een verrassend mooie drumsolo ten beste gaf.