Opus 3 opnieuw gecertificeerd!

Centrum voor muziek Opus 3 heeft in maart 2019 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Opus 3 scoorde op alle onderwerpen positief en is daarmee zeer content. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat heeft Opus 3 de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Kees Dekker, directeur: “Natuurlijk zijn wij trots op het nieuwe certificaat. Het bevestigt ons dat we op een goede manier bezig zijn ”. Dekker haalt nog een mooi citaat aan van de auditor die namens CBCT langs geweest is. “De auditor constateert dat Opus 3 stevig op weg is haar ambities te realiseren”.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.