Bewoners De Skûle in ban van leerlingen Opus 3

Kinderen uit Metslawier, die een muziekinstrument kunnen bespelen, vinden het maar wát leuk om voor de oudere bewoners van Zorgcentrum ‘De Skûle’ op te treden.
Dat zo’n optreden ook voor de bewoners een genoegen is , bleek dinsdagavond 30 juni volop, toen diverse leerlingen van Zwaanette Dijkstra(docente aan muziekschool Opus 3) er weer, net als vorig jaar, acte de présence gaven voor een volle recreatiezaal.
Met hun pas behaalde A-diploma op zak, speelden enthousiaste blokfluiters liedjes als ‘Kortjakje’, ‘Berend Botje’ en ‘De Mosselman’, en of ze nu alleen speelden of samen, aan bijval van het publiek ontbrak het beslist niet.
Behalve van mooi blokfluitspel, genoten de ouderen ook van prachtige keyboardklanken van Annemarie en Bente, beiden in het kersverse bezit van een basisdiploma, en van swingende zang van de Meidengroep Opus 3. Geleid en begeleid door Zwaanette Dijkstra, zong de groep onder andere nummers als ‘Op een onbewoond eiland’, ‘Alles heeft een ritme’ en ‘The lion sleeps tonight’