Nieuwjaarsconcert Nij Altoenae met Popkoor Opus 3

_MG_7066-Pano

Zaterdag 28 januari was het Popkoor Opus 3 te gast in Nij Altoenae, op uitnodiging van brassband ‘Blaast de Bazuin’. Koor en korps trakteerden het publiek op een zeer gevarieerd programma van ensemblewerk en solistische bijdragen, waarbij een goed evenwicht werd bereikt tussen instrumentale en vocale muziek.
De twaalf nummers, die het Popkoor, onder leiding van Ben Brunt, naar voren bracht, werden stuk voor stuk opgeluisterd met een beamerpresentatie, die een extra dimensie aan het geheel gaf.
Heel spannend waren de songs, die voor het eerst in het openbaar klonken, te weten ‘Ik wou dat ik jou was’ van Veldhuis & Kemper en de a capella versie van ‘Hello’ van Lional Richie.
Hoe spannend ook, de nummers werden een groot succes.
Koor en brassband lieten zelfstandig veel moois de revue passeren, maar kwamen ook met prachtig gezamenlijk repertoire, zoals de slotcompositie ‘Happy New Year’ van ABBA.
Kwamen de handen van het talrijke publiek daarvoor enthousiast op elkaar, voor oliebollen en champagne gingen ze meteen daarna vlot in de ontvangst-stand staan.