Nieuwe koers Opus3 Dokkum! 

‘Tijd voor verandering’, aldus Kees Dekker, directeur van Opus3. ‘We zien al jaren de maatschappij om ons heen veranderen. De jeugd heeft andere interesses dan 10 jaar geleden, leert op een andere manier en raakt op andere manieren gemotiveerd’. Reden genoeg voor Opus 3 om het naschoolse aanbod eens flink onder de loep te nemen en aan te passen.  

Centraal in het nieuwe aanbod staat het beleven van muziek en het samen muziek maken. Een instrument leren bespelen is leuk, maar hoe tof is het om dit samen met leeftijdsgenoten te kunnen doen en te ervaren! Het samen oefenen met leeftijdsgenoten en het leren in een reële context zijn beproefde manieren van leren uit het onderwijs die we graag overnemen en die passen bij onze visie op muziek leren maken. Zo bieden we naast individueel muziekles steeds meer lessen aan in kleine groepjes. We stimuleren het samenspel door gedurende het schooljaar verschillende mogelijkheden te bieden om samen te spelen met andere leerlingen en ook met andere instrumenten. Het optreden voor publiek mag hierbij natuurlijk niet ontbreken! Op die manier zien leerlingen wat ze met het bespelen van een instrument kunnen bereiken en motiveert dat weer om zelf weer te oefenen en beter te worden.  

Daarnaast zien we dat kinderen, jongeren, maar ook volwassenen, veel verschillende dingen leuk vinden om te doen in de vrijetijd. Het is lastig kiezen! Kon je maar alles proberen! Dat kan vanaf september bij Opus3. We bieden nu tal van korte cursussen. Op die manier kun je met welke leeftijd dan ook verschillende dingen uitproberen en steeds op andere manieren aan de slag gaan met muziek. Van het leren kennen van een instrument tot zingen in een koor of spelen in een band, er is van alles mogelijk.  

Dus bij Opus 3 kun je vanaf september weer op allerlei manieren aan de slag met muziek! Beleven hoe fijn het is om muziek te maken, te zingen en samen te spelen. Muziek is een prachtig middel om je ei kwijt te kunnen, gelijkgestemden te ontmoeten en te ervaren hoe het is om muziek te maken!