Muziekschool Opus 3 organiseert diverse optredens tijdens de admiraliteitsdagen

DOKKUM – Op vrijdagmiddag 7 september zullen leerlingen van muziekschool Opus 3 uit Dokkum diverse optredens verzorgen. De kinderen zijn afkomstig van verschillende basisscholen uit de gemeenten Ferwerderadiel en Dongeradeel.

Op vrijwel alle basisscholen in Ferwerderadiel, Dongeradeel en Schiermonnikoog wordt door middel van de ’Impulsregeling Muziekonderwijs’ stevig ingezet op structureel en kwalitatief goed muziekonderwijs voor alle leerlingen. Dit gebeurt in samenwerking met Opus 3.

De muziekschool uit Dokkum verzorgt vooral in de bovenbouwklassen instrumentale lessen, gegeven door professionele muziekdocenten met hart voor hun vak.

Van een achttal scholen uit de regio zijn de groepen 7 en 8 ver genoeg gevorderd om zich als orkest en/of band te presenteren op het podium van de Markt. Hun optreden vindt vrijdagmiddag plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Op zaterdag 8 september organiseert Opus 3 van 11.30 uur tot 17.00 uur een heus Big Band Festival. De Saksenbende en de Clay Corners Big Band zullen dan als gastheren optreden voor maar liefst vier collega-big bands uit Heerenveen, Drachten en Buitenpost.

De vrijdag- en zaterdagmiddag beloven -net als vorig jaar- een bijzonder en groots muziekfeest te worden, met swingende muziek voor alle leeftijden!

Deze optredens staan ook geheel in het teken van het 60-jarig bestaan van Opus 3. Gedurende het jaar zijn er diverse speciale optredens in de regio om onze muzikanten de kans te geven hun orkestrale talent voor het voetlicht te plaatsen.