AMV-blokfluit (cursus: muzikale oriëntatie)

De beste manier om met muziek te beginnen.
blokfluitZit je in groep 3 of 4 van de basisschool en hou je van muziek? Geef je dan op voor AMV-blokfluit A. Voordat je het weet kun je noten lezen en leuke liedjes spelen.

AMV-blokfluit A is een 1 jarige cursus die voor de zomervakantie wordt afgesloten met een muziekexamen.

De cursus kost € 15,25 per maand

Wil je daarna nog meer leren? Dan kun je je opgeven voor de 1 jarige vervolgcursus AMV-blokfluit B. Ook deze cursus wordt voor de zomervakantie afgesloten met een muziekexamen.

Link naar: Opgeven voor AMV-blokfluit

De lessen zijn in de dorpen: Anjum, Blije, Burdaard, Dokkum, Ee, Engwierum, Ferwert, Hallum, Hantumhuizen, Holwerd, Lioessens, Marrum, Metslawier, Niawier, Oosternijkerk, Paesens, Schiermonnikoog, Reitsum en Ternaard

De lessen worden gegeven door: Boukje Bonnema, Hans Oosterhoff en Zwaanette Dijkstra.

De lesboeken en blokfluit zijn tijdens de eerste les verkrijgbaar bij de docent. U ontvangt hiervoor een betaallink via uw e-mail.

Tom Stone deel 1 € 8,50
Werkboek deel 1 € 2,50
Blokfluit € 11,00

 

Verdere informatie:

Opus 3 begint de muzikale opleiding met de AMV-blokfluitles. De afkorting AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming.
IMG_8037-39 PanoramaIn deze 1 (diploma A) of 2-jarige ( diploma B) cursus wordt de basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling. De leerlingen spelen uit de aantrekkelijk uitgegeven methode van Tom Stone. Daarnaast hebben de eigen AMV-docenten een werkboek samengesteld. Naast het leren bespelen van de blokfluit, wordt in het werkboek door middel van luister- en schrijfopdrachten aandacht geschonken aan het noten lezen en de ontwikkeling van het gehoor. Elk jaar wordt afgesloten met een examen.
Het leren bespelen van een blokfluit levert kinderen heel veel op. Letterlijk ‘spelenderwijs’ raken ze thuis in de wereld van melodie en ritme en het notenschrift heeft na verloop van tijd voor hen geen geheimen meer. Motorisch en muzikaal zetten de kinderen met behulp van de blokfluit de eerste schreden op het instrumentale pad. Voeg daarbij de ingrediënten van de Algemene Muzikale Vorming, zoals het zingen en het klappen van ritmes, en zie daar een voortreffelijk begin.

AMV blokfluit voor volwassenen: Wat kan het een voldoening geven om op latere leeftijd te leren muziek maken! En om te ontdekken dat noten leren lezen gemakkelijker is dan het lijkt. Voor veel volwassenen is het volgen van deze cursus een openbaring. In het eerste jaar wordt de sopraanblokfluit bespeeld, later kan de altfluit worden gekozen.

Veel gestelde vragen:

Hoe kom ik aan een blokfluit en lesmateriaal? Het lesboek van Tom Stone, het werkboek en blokfluit zijn tijdens de eerste les te koop bij de docente.
U ontvangt hiervoor een betaallink via e-mail.

Mijn blokfluit is steeds verstopt, wat moet ik doen? Maak regelmatig je kunststof blokfluit schoon: druk het gekleurde gedeelte van het mondstuk eruit , nu kun je de hele binnenkant van je mondstuk schoonmaken. Plaats het gekleurde gedeelte weer terug, je blokfluit is weer als nieuw.

Tips: Vaak een kortere tijd oefenen geeft een hoger resultaat dan een paar keer lang oefenen.