Accordeon

De accordeon is een veelzijdig instrument. Het is het enige akoestische instrument met zoveel verschillende klankkleurmogelijkheden. Je kunt op een accordeon dan ook zeer veel verschillende muziekstijlen spelen.

AMV-blokfluit (cursus: muzikale oriëntatie)

Ben je tussen de 6 en 9 jaar oud en heb je interesse in muziek? Geef je dan op voor AMV-blokfluit. Je ervaart hoe het is om muziek te maken, te spelen met ritmes en melodieën, te bewegen en blokfluit te leren bespelen. Gaandeweg het jaar leer je een aantal andere instrumenten kennen zodat je weet wat er allemaal mogelijk is.

Drumband

Docent: Hendrie Westra

Als je je aanmeldt voor duoles (2 leerlingen krijgen samen 30 minuten les) henteren we het 15 minuten tarief

Opus 3 verzorgt sinds een aantal jaren de drum- en showbandopleiding. Deze lessen worden gegeven namens de drumbands. De lessen zijn 1 keer per 14 dagen.

Instrumenten:
Troms, klein slagwerk, melodisch slagwerk.

Dwarsfluit

Docent: Jacqueline Brunt-Ebbers Groepsles Als je je aanmeldt voor dwarsfluitles, begin je meestal in een groepje van twee tot vier leerlingen. Twee leerlingen krijgen een half uur les (15 minuten tarief per leerling) ; vier leerlingen krijgen een uur les (15 minuten tarief per leerling) Juniordwarsfluit Vanaf ongeveer 8 jaar kun je beginnen met dwarsfluitles. […]

Gitaar

Bij een akoestische gitaar breng je de snaar in trilling met je vingers of een plectrum. De klankkast van de akoestische gitaar zorgt voor de versterking van het geluid.

Hobo

De hobo is een houten blaasinstrument en heeft zilveren kleppen. Je blaast op een dubbelriet dat in de hobo zit. Het geluid van de hobo is zangerig en doordringend en speelt in op je gevoel.

Keyboard

Het keyboard is net als de piano een klavierinstrument. Alleen wordt bij een keyboard de toon niet gemaakt door de snaren, maar elektronisch. Je kunt met een keyboard talloze geluiden produceren.

Klarinet

De klarinet heeft zowel gaten als kleppen. De toon ontstaat, doordat er een speciaal rietje in de klarinet zit, dat gaat trillen. Met de klarinet kun je klassiek, jazz, dixieland, moderne muziek en popmuziek spelen.

Koper

Onder koperblaasinstrumenten vallen o.a. de volgende instrumenten: trompet, cornet, bugel, waldhoorn, trombone en bas. De instrumenten van deze groep zijn nauw aan elkaar verwant. De voor de toonvorming noodzakelijke trillingen ontstaan hier steeds door middel van de lippen van de speler.

Orgel

Een elektronisch orgel is een toetsinstrument. Het bestaat meestal uit twee klavieren, pedalen en een volumepedaal.