55+ orkest Hammehos

Het 55 plus-orkest Hamme Hos (onderdeel van Opus 3) bestaat uit 22 enthousiaste muzikanten o.l.v. dirigente Zwaanette Dijkstra.

Accordeonensemble FAME

FAME is in augustus 2008 als ensemble ontstaan uit een aantal enthousiaste volwassen accordeonleerlingen uit Noordoost Friesland, namelijk van Cultuurcentrum “De Wâldsang” en Muziekschool “Opus 3”.

Clay Corners Bigband

Voor de echte liefhebbers! Onder leiding van Gerard Viet swingt de groep er lustig op los. Natuurlijk speelt improvisatie een belangrijke rol. De Big band is voor gevorderde saxofonisten, trompettisten en trombonisten. Repertoire – Stevige swingende nummers met ruimte voor solo’s. De Big Band treedt regelmatig op bij allerhande festiviteiten (binnenstad Dokkum, Rotary, Ronof etc.)

Dwarsfluitensemble ‘Fluitekruid’

Leerlingen die een jaar dwarsfluitles gehad hebben kunnen meespelen in dwarsfluitensemble “Fluitekruid” Hier leren ze samenspelen en natuurlijk treedt deze groep regelmatig op.

Dwarsfluitensemble Flautas Únicas

Dit zijn de gevorderde leerlingen uit Fluitekruid. Hier wordt samengespeeld in een kleinere bezetting. Natuurlijk treedt ook deze groep regelmatig op.

Jeugdband Solex

Sinds 1 januari 2004 staat de jeugdbrassband Solex onder Opus 3. Solex bestaat uit een groep jonge enthousiaste blazers en twee slagwerkers, die wekelijks in Blija oefenen onder leiding van onze docent Theun van Leijen. De band treedt regelmatig op.

Jeugdorkest Blaze Blinder

Koper-leerlingen die minimaal een jaar les hebben, kunnen het samenspelen leren tijdens repetities van het Jeugdorkest in Anjum onder leiding Piet van der Heide.

Jong Saks Folk en Saksenbende

Leerlingen, die het leuk vinden om te leren improviseren, kunnen na 1 jaar saxofoonles te hebben gehad, terecht bij de Jong Saks Folk/ Saksenbende onder leiding van Gerard Viet. Naast de saxofonisten spelen een toetsenist, een slagwerker en een basgitarist mee. Repertoire – Stevige swingende nummers met ruimte voor solo’s. De repetities zijn wekelijks op vrijdags 19.15-20.00 uur in de popbunker.

Klassiek ensemble voor volwassenen “Camerata Dockum”

Speel je een instrument en wil je graag samen klassieke muziek spelen, dan ben je van harte welkom in ons ensemble voor volwassenen. Alle muziek wordt speciaal gearrangeerd voor dit ensemble, waarbij er rekening gehouden wordt met het niveau van de speler. Zo kan iedereen met veel plezier op eigen niveau musiceren. Het maakt niet uit welk instrument je bespeelt.

Overdagkoor

Het overdagkoor zingt een breed repertoire van meerstemmige Nederlandstalige en Engelstalige liedjes maar ook Fries is mogelijk. 
Vooral de hits uit de jaren 60 blijven altijd leuk om te zingen maar daarnaast zingen we ook meerstemmige klassieke liederen. Het koor staat onder leiding van Zwaanette Dijkstra.