Kerstrepertoire troef bij vioolmiddag Opus 3

2014-12-17-17.55.18Woensdagmiddag 17 december zat de Vijverzaal in muziekschool Opus 3 vol vioolminnend publiek. Het op die locatie door viooldocente Irene de Boer georganiseerde kerstconcert trok (groot)ouders, familie en vrienden van jonge en al wat oudere artiesten, die een groot scala aan kerstrepertoire in petto hadden.
Tegen mooi gedimd licht lieten de in kerstkleding gehulde muzikanten op prachtig versierde instrumenten solistisch of in duo-, trio- en kwintetverband nummers horen als ‘Er is een Kindeke’,  ‘O come all ye faithfull’ en ‘Midden in de winternacht’.
Als intermezzi klonken twee saxofoonduetten op, begeleid door docente Zwaanette Dijkstra. Zij leidde en begeleidde ook het kinderkoor enkele malen. Ferm en enthousiast bezongen de dames van het koor onder andere ‘Rudolph, the rednosed reindeer’ en diens aloude arreslee in ‘Jingle Bells’.
Het concert werd spectaculair geopend door de Tjepkema-band(moeder, twee dochters en een zoon op dwarsfluit, viool, blokfluit en cajon) en kreeg een zeer verrassend einde met een ‘Carol of bells’-flashmob.