Kennismaken met muziek bij Opus 3

Header1Ap-pel-peer-pan-ne-koek-peer.’ De djembéworkshop in de Grote zaal is in volle gang wanneer dit voedzame mantra klinkt. Iedere keer wanneer de cursisten ‘peer’ horen klappen ze in hun handen. Bij ‘appel’ en ‘pannenkoek’ slaan ze op de djembé. Het is een van de vele workshops tijdens de Open Dag Opus 3.

In het gebouw van de muziekschool en het aangrenzende Omnium is het een levendige bedoening vol muzikaliteit. Opus 3 houdt haar open dag. De djembéworkshop is amper afgelopen of ‘Fluitekruid’ neemt zitting in de grote zaal voor hun optreden.

In elk lokaal lagen voor belangstellenden verschillende instrumenten klaar om bespeeld te worden. Naast de redelijk toegankelijke blokfluit en gitaar, is het ook mogelijk om dwarsfluit, accordeon en viool te spelen. In de Popbunker traden de hele ochtend diverse bands op, gecoacht door Patrick Schaafstal.

Opus 3 organiseert deze Open Dag jaarlijks om kinderen kennis te laten maken met verschillende instrumenten en om uiteindelijk meer leden te werven.