Jubileumconcert ter ere van 12,5 jaar dwarsfluitensemble Twizzlez

Dwarsfluitensemble ‘Twizzlez’ viert op zaterdagavond 7 oktober 2023 haar 12,5-jarig jubileum met een concert in de Theaterkerk in Nes. Dit bijzondere ensemble startte in 2010 en heeft sindsdien een hele ontwikkeling doorgemaakt. Ze begonnen als jonge meisjes van een jaar of 9 met dwarsfluitlessen bij muziekschool Opus 3 in Dokkum en zijn intussen uitgegroeid tot zeer ervaren samenspelers. Met dit concert vieren zij de muziek die ze de afgelopen 12,5 jaar hebben gespeeld en de muzikanten met wie ze hebben samengewerkt. Dit is onder andere popkoor Opus 3, waarmee zij delen uit de ‘West Side Story’ ten gehore zullen brengen.

Twizzlez bestaat uit Thirza Fekkes, Chantal Brunt, Kim Jelsma, Henrike van der Veen, Jeltina Boscha-Nutma en Rianne Sijtsma en staat onder leiding van Jacqueline Ebbers. Zij schrijft ook de meeste arrangementen voor dit ensemble. Het ensemble maakt naast de gewone dwarsfluit gebruik van allerlei verschillende soorten fluiten. Van piccolo tot Ierse fluit en van alt- tot bas- en zelfs contrabasdwarsfluit. De combinatie van al deze soorten dwarsfluiten die door diverse leden van het ensemble bespeeld worden, maakt de klank van Twizzlez uniek. In de afgelopen 12,5 jaar heeft het ensemble vele mooie concerten gegeven, waarbij vaak werd samengewerkt met andere musici. Zo traden zij samen met meerdere koren op, met een violiste, met een slagwerkensemble en zelfs met een tissuedancer. Twizzlez speelt muziek in allerlei muziekstijlen, van filmmuziek tot klassiek en jazz tot hedendaagse composities waarin verrassende speeltechnieken aan bod komen.

Voor de pauze staan muziekstukken op het programma die een overzicht geven van 12,5 jaar Twizzlez, waaronder het bijzondere stuk ‘Voorbij de tijd’, voor fluitensemble, spreekstem en marimba, gecomponeerd door Chantal Brunt, een van de leden van Twizzlez. Een ander hoogtepunt is ‘Adiemus’ van Karl Jenkins in een arrangement van Jelle Hogenhuis, die ook de lage fluiten heeft gebouwd voor dit ensemble. In dit nummer zal Thirza Fekkes zingen en de Ierse fluit bespelen.

Na de pauze worden delen uitgevoerd uit de ‘West Side Story’, samen met popkoor Opus 3 o.l.v. Ben Brunt, Michelle Brunt (viool) en Martijn en Ronald Oostra (slagwerk).

Met al deze muzikanten heeft het ensemble al verschillende keren met veel plezier samengewerkt. Het popkoor zal voor de pauze ook eigen nummers ten gehore brengen.

Praktische informatie:

Zaterdag 7 oktober 2023 / 20.00 uur / Theaterkerk Nes

Entree: €5,00 in de voorverkoop (https://theaterkerknes.nl/activiteit/concert-jubileumconcert-twizzlez-o-l-v-jacqueline-brunt-ebbers/#tribe-tickets), €7,50 aan de deur

Kinderen t/m 12 jaar: gratis