Inspirerende jubileumconcerten Opus 3

De drie grote voorspeelavonden, die muziekschool Opus 3 jaarlijks houdt in Dongeradeel, Dokkum en Ferwerderadiel, stonden dit jaar in het teken van ’60 jaar Opus 3′.

Zowel in Holwerd(MFA De Ynset), als in Dokkum(De Fontein) en Burdaard(MFC Het Spectrum) begonnen de avonden spectaculair met een pakkend oftewel ‘catchy’ optreden van een zogenaamd Metropool Orkest.

Het stuk ‘Catchy’ greep het publiek onmiddellijk bij de lurven en het daarop volgende feestlied ‘Lang zal ie leven’ werd dan ook door iedereen uit volle borst enthousiast meegezongen.

Na zestig ‘hiep-hiep-hiepjes’ en een oorverdovend ‘hoera’ gingen de concerten verder met optredens van solisten en ensembles, die naast dansmuziek, feest – en drinkliederen te berde brachten.

Afgezien van een enkele misser op het gebied van de zuiverheid, leverden de solisten en duo’s goed werk af. Ze waren actief op piano, gitaar, blokfluit en viool.

Een bijzonder feestelijke uitstraling had de muziek van accordeon-, keyboard-, slagwerk- en saxofoongroepen en ook de dwarsfluitisten lieten prachtig samenspel horen.

Zeven pianistes, met ieder tien vingers, liepen al spelend tien jaar op de toekomst vooruit, hetgeen voor Opus 3 alvast een hart onder de riem betekende.

Speciale feestteksten werden gezongen door de AMV-blokfluitgroepen. De teksten waren geplaatst op bekende melodie├źn, die uiteraard ook werden gespeeld.

Vocaal talent bleek eveneens aanwezig bij diverse jeugdige popmuzikanten. De begeleiding van de jongelui varieerde van enkele instrumenten tot een complete band.

Met de bands ‘Ripcord’ en ‘Subduction’ mag Opus 3 zich gelukkig prijzen. Het zijn bands, die voortkomen uit de school, maar die later ongetwijfeld op eigen kracht verder kunnen.

Tot zelfstandigheid hoopt de school overigens alle muzikanten op te leiden. Daarin is in zestig jaar tijd niet veel veranderd en daarvan zal bij alle toekomstige veranderingen ook geen sprake hoeven te zijn.

Wat de jubilerende school betreft: Viva(leve) Opus 3!