Informatie m.b.t. coronamaatregelen

Voor alle volwassen leerlingen en cursisten van Opus 3.

Beste leerling/cursist,

Naar aanleiding van de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge zijn de regels voor culturele instellingen als Opus 3 aangescherpt:

“Verbreden van de inzet van het coronatoegangsbewijs vanaf 6 november
Georganiseerde kunst & cultuur beoefening vanaf 18 jaar, zoals: muziekles en schilderles. Of bijvoorbeeld repetities voor zang, dans en toneel. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd. Er is een wettelijke uitzondering voor bijv. professionele acteurs en toneelspelers”

Dit betekent dat onze volwassen leerlingen (18 jaar en ouder) vanaf maandag 6 november een Coronatoegangsbewijs (CTB) moeten tonen. Dit is voor ons een zeer ingrijpende maatregel die we zullen moeten uitvoeren. De controle zal bij binnenkomst van de lesruimte door de betreffende docent worden uitgevoerd. We begrijpen dat dit voor alle partijen belastend is maar we hebben geen keuze en zullen dit moeten uitvoeren om erger te voorkomen, bijvoorbeeld sluiting van de leslocaties.

Mondkapjesplicht
Per 6 november gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties. Mondkapjes zijn dan ook vanaf 6 november opnieuw verplicht in de gangen voor de lesruimtes.

Uw kind halen en brengen
Wij willen u vragen om uw kind tot aan de voordeur te brengen en daar ook weer op te halen. Dit om het aantal mensen dat in de gangen loopt zoveel mogelijk te beperken.

Meer aandacht voor de basisregels
Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Laten we hopen dat deze extra maatregelen van korte duur zullen zijn, wij zullen ons best doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Met vriendelijke groet,

Kees Dekker,
Directeur Opus 3