Hartverwarmend Valentijnsconcert Opus 3

P1020578Zaterdag 14 februari was het publiek in de Nicolaaskerk in Oostrum zichtbaar van ‘harte’ welkom bij het Valentijnsconcert, dat daar werd verzorgd door muzikanten van Opus 3, onder leiding van Coby Helder, Zwaanette Dijkstra en Dieuwke Visscher.
Ook de muzikanten voelden zich prettig te midden van hartvormige lekkernijen en versieringen. Nadat Coby Helder eerst het ontstaan en de betekenis van Valentijnsdag uit de doeken had gedaan, speelde het jeugdorkest ‘Opmaat’ onder leiding van Dieuwke Visscher een feestelijke Prelude, muziek van Mozart, ‘Grandfather’s Tobacco en ‘Sour Croute’. Voor de nodige humor zorgden Jitske Mol en Jantine Boonstra. Zij speelden hun eigen klarinetten als het ware stukje bij beetje kapot en hielden uiteindelijk alleen het mondstuk over.
Het spreekt vanzelf, dat de meeste nummers van het kinderkoor(dirigente Zwaanette Dijkstra) liefdesliederen waren. De zes dames van de vocale meidengroep zongen enthousiast ‘Wie is er op wie’ en verklaarden verder hun liefde aan een vakantievriend en aan een pony. Mooie solo’s waren er van Laura Bolhuis, Anthe Rixt Holwerda en Anouk Mars.
Samen met het blaasensemble ‘5 Beaufort’ zong het koor een medley van bekende oude liedjes.
‘5 Beaufort’, geleid door Coby Helder, speelde zelfstandig het dansstuk ‘Tambourin’, een tango, Teddy Bears Picnic en ‘Tico tico’.
Toen het jeugdorkest ‘Opmaat’  in de startblokken stond/zat voor zijn twee performance, zorgde een vleermuis voor enig uitstel. Wakker geworden van alle muziek om hem heen, kroop hij achter het orgel vandaan om daar pas na enige minuten de slaap weer te hervatten.
Het voorval bracht de muzikanten niet van hun stuk en ze speelden vol vuur ‘Just for two’(trompetsolist Stefan Kamstra), ‘We are the champions’ van Queen en ‘Just a game’.
Vier hele jonge muzikanten, die sinds januari 2015 klarinetles hebben, zorgden voor een bijzondere verrassing. Zij bleken ‘Mieke hou je vast’, ‘Liesje had een lammetje’ en ‘Un, dun, dip’ al praktisch foutloos te kunnen spelen.