Volle zaal Dongeraheem voor Hamme Hos

Verzorgde het seniorenorkest Hamme Hos 17 oktober een openbaar optreden in het winkelcentrum in Damwoude, vrijdag 30 oktober trad het orkest op voor de besloten gemeenschap van Zorgcentrum Dongeraheem in Dokkum. De grote zaal daar was goed gevuld en de bewoners genoten van schitterende Friese en Hollandse medleys, licht klassieke composities en meezingers als ‘De oudste stapper van de stad’.
In laatstgenoemd lied nam solist Douwe Douma, die binnen de groep de tuba bespeelt, de solozang voor zijn rekening. Solozang kwam ook bij monde van gitarist Jan Smallenbroek tot het publiek.
Vanaf de begintune tot en met het adieu-lied zorgden Nico Drost, ook (solistisch) actief op de hobo, en Botte Visser voor de ‘komische noot’ ter afwisseling.
Botte zal dat voortaan niet meer kunnen doen, want na zeven jaar lidmaatschap verhuist hij naar Emmeloord.
Gelukkig hoeft het orkest Hans Dreves in de toekomst niet te missen. Hij was enige tijd ziek, maar kon nu weer aanwezig zijn. Dat betekent eveneens, dat zijn vrouw Marjan de presentatie kan blijven doen.
Ook Jan Jelsma, die met ziekte kampte, was weer van de partij. Hij verzorgde de beamerpresentatie bij dit succesvolle optreden.

Hamme Hos Dongeraheem Dokkum 30 okt. 2015 009