Grote Voorspeelavonden Opus 3: een smakelijk hapje

Omdat het thema van de Grote Voorspeelavonden van muziekschool Opus 3 dit jaar ‘Menu’ was, werden er tijdens de concerten louter muzikale gerechten opgediend. ¬†Wie zich eraan te goed wilde doen, kon op 16 mei terecht in MFA ‘De Ynset’ in Holwerd, op 17 mei in ‘De Fontein’ in Dokkum en op 18 mei in MFA ’t Spectrum’ in Burdaard.

Elke avond schotelde het Groot Opus 3 Metropool Orkest de aanwezigen een verrukkelijk voorgerecht voor en iedere avond was het nagerecht een swingend saxofoontoetje.

Voor de meer dan smakelijke hoofdgerechten stonden een dwarsfluitgroep en blokfluitgroepen garant. Ratatouille, nasi goreng, groentesoep, appelmoes, ja wat al niet stond op het menu.

Dat een en ander hapje voor hapje moest worden genuttigd, bleek uit het door Hern Roux op de piano vertolkte ‘Happy’ en dat een onbekend gerecht over het algemeen het beste gewoon uitgeprobeerd kan worden, werd duidelijk in ‘Out of your comfortzone’ van Doutzen and the Lovely Boys.

Ouderwets was het gerecht ‘Drie-in-de-pan’, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Three are three’, waarvoor de slagwerkers Lenneke de Mon en Han Hylkema het beslag maakten.

Een wel zeer notenrijk voorgerecht was de Prelude uit cellosuite no. 2 van Bach, waarop Femmy Tjepkema het publiek in Holwerd trakteerde. Voor vis zorgde een keyboardgroep en het duo Sanne Wijnsma en Marrit Uiterdijk(zang en gitaar), voor konijn de zangeressen Natalie Roux, Thea Nutma, Kayleigh van der Wal en Anita Venema en voor gevogelte Jelmer Dijkstra(zang en gitaar).

Gerechten met buitenissige namen werden voorgeschoteld door het accordeonorkest Fame en een harmonicagroep en ook de gitaristen Sibrich de Vries, Ruchama Tulner, Peter Groen en Mika Postma maakten duidelijk, dat alles wat je van ver haalt verrukkelijk is.

Een enkel gerecht, ‘Pichnick uit een weckfles’, opgedist door Anke Buursma(hobo), Rosalie Posthumus(viool) en Nieske Meindersma(piano), was bestemd om te bewaren voor een etentje in de buitenlucht.

Dat men aan een rijk voorziene dis goed gekleed aan tafel behoort te gaan, legden Maarten Mennegat(cornet) en Saskia Zoet(piano) de aanwezigen met het spelen van ‘The house of Elliot’ haarfijn uit.

Over een huis van vermaak(‘The house of the rising sun’), waarin uiteraard ook lekker gegeten wordt, ontfermde de groep Solar zich en van een heerlijke fruitsalade, bereid door niemand minder dan een griezelige tovenaar, lieten Meike Sulter, Rixt Marie de Vries en combo de mensen naar hartenlust smullen.

Het was om je vingers bij af te likken, dit door Opus 3 samengestelde menu.

Grote voorspeelavond Holwerd foto’s 16 mei

Grote voorspeelavond Dokkum foto’s 17 mei

Grote voorspeelavond Burdaard foto’s 18 mei