Voorspeelavond Schiermonnikoog: veel talent bijeen

Dat er op Schiermonnikoog veel muziektalent zit, werd woensdagavond 20 april tijdens een voorspeelavond van Opus 3 volop duidelijk.
Na de grote voorspeelavonden van de muziekschool in Holwerd, Dokkum en Burdaard, was die op Schier dit seizoen de laatste van een serie van vier.’Last but not least’ kan worden gezegd van deze avond, met als thema ‘Opgeruimd staat netjes’.
Na de welkomstwoorden van de burgemeester, was het aan het muziekkorps IN om samen met leerlingen van Opus 3 een aantal prachtige openingsstukken te spelen.
Daarna kwam er een grote verscheidenheid aan artiesten voorbij: pianoleerlingen van Wytse Adema, slagwerkleerlingen van Anne Martin Koree, AMV-leerlingen, basisschoolleerlingen(van de samenwerkingsschool ‘Yn de Mande’), koperblazers en een zogenaamde ‘keyboarder’.
Laatstgenoemde – Steven – bleek in staat om zijn instrument een heus traantje te laten huilen.
Het betrof een traantje van geluk en blijdschap, want het was genieten geblazen bij alles wat er klonk: zang(met toneel), rappen en klappen van basisschoolleerlingen onder leiding van Anne Martin Koree, een dijk van een drumsolo van Remi Verheul, een prachtige ‘wegveegmedley’ op trompet en bugel door Lisanne en Marissa, een meilied van drie enthousiaste blokfluiters en het bekende ‘Old Mac Donald’, uitgevoerd door Zahra en Elise.
De avond, met louter hoogtepunten, liep uit op een muzikale climax, toen het korps IN en de leerlingen van ‘Yn de Mande’ samen de slotnummers ‘Stank voor dank’ en ‘Swing maar mee’ ten gehore brachten.