Groot cultuurfestijn op Opus 3-terrein

Donderdag 11 september beleefden veel basisschoolleerlingen uit Dokkum, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Schiermonnikoog(rederij Wagenborg zorgde voor gratis vervoer!) een culturele lesdag in en om het gebouw van muziekschool Opus 3 in Dokkum.
Het betrof leerlingen van scholen, die het komende seizoen meedraaien in een zogenaamd KEK-project. KEK staat voor ‘Keunst Edukaasje mei Kwaliteit’ en behelst veel meer dan louter muzikale vorming.

Uiteraard werd er in de muziekschool enthousiast gemusiceerd. De kinderen konden in groepsverband de eerste beginselen leren op gitaar, keyboard, saxofoon, accordeon, dwarsfluit, djembé en diverse koperen blaasinstrumenten.
Ze kregen les van docenten, die in de loop van het seizoen zullen afreizen naar de betreffende basisscholen om de leerlingen op hun thuisbasis verder te bekwamen.

Dat cultuur veelomvattend is, konden de kinderen op deze bijzondere dag met eigen ogen en oren zien en horen. Ze mochten deelnemen aan lessen in schilderen, boetseren en wildbreien, maar werden ook ingewijd in de wereld van het erfgoed, de film en fossielen.
Voor de nodige beweging tussendoor zorgden de streetdance-lessen, die buiten werden gegeven op vrolijke muziek, die ieders aandacht trok.
Buiten stonden ook diverse tentjes opgesteld om die disciplines onderdak te geven, waarvoor binnen in het gebouw geen ruimte meer was.
Het spreekt vanzelf, dat deze buitengewone lesdag  spectaculair moest worden afgesloten. Daarvoor was geen trom speciaal genoeg en daarom deden kliko’s en emmers dienst als percussie-instrumenten. De decibels vlogen eraf bij een weergaloze slotact, die vanzelfsprekend in de openlucht plaatsvond.