Examenkandidaten HaFaBra geslaagd

Vrijdagavond 4 juli zijn Wietske Boonstra, Marinka Visser, Alyt Falkena en Joëlle Schönrock met een hoge score geslaagd voor het onderdeel praktisch spel van het examen voor respectievelijk altsaxofoon, trompet, trompet en cornet.

De muzikale dames speelden prachtige solowerken met begeleiding van het korps, waarvan zij lid zijn. Wietske vertolkte ‘Yakety Sax’ van Boots Randoph, Marinka voerde ‘Introduction and modern beat’ van Dizzy Stratford uit, Alyt speelde ‘Sorry’ van Kyteman (Colin Benders) en Joëlle bracht ‘Reflections’ van Reinhald Heath ten gehore.

De korpsen betekenden voor hen een grote steun in de rug en mede dankzij ‘De Bazuin’ uit Holwerd (dirigent Johan Postma), ‘Opmaat’ uit Berlikum (dirigent Gatse Hylkema), ‘Halleluja’ uit Anjum (dirigent Gatse Hylkema) en ‘De Bazuin’ (B-orkest) uit Oenkerk (dirigent Sietse Hamersma) leverden ze allemaal een geweldige prestatie.

In een tijdsbestek van 120 minuten kreeg het publiek vier mini-concerten voorgeschoteld, met mooie koralen, marsen en instrumentale bewerkingen van chansons en popsongs. Een bijzonder intermezzo was de solo ‘Consolation’ van David Morgan, die Wietske Boonstra speelde met pianobegeleiding van Monique van de Ven.

De foto’s zijn van Sjoerd Hania