Driemaal volle bak bij voorspeelavonden Opus 3

‘Dont’worry, be happy’ was dit jaar het thema van de grote voorspeelavonden van Opus 3. Dat thema kwam op drie avonden achter elkaar – 12, 13 en 14 april – volledig uit de verf in Holwerd, Dokkum en Burdaard.
In ‘De Ynset’, ‘De Fontein’ en ‘Het Spectrum’ was geen stoel onbezet en het publiek kreeg uitsluitend muziek te horen, waar het blij van werd.
Nummers als ‘Happy’, ‘Ik ben vandaag zo vrolijk’, ‘I feel good’, “Yellow after rain’ en heel veel andere vrolijke stukken passeerden de revue.
Soms werden ze in ensembleverband gespeeld(door een jeugdorkest, een popgroep, een viool – of dwarsfluitorkest, een accordeon-, blokfluit – of harmonicagroep, een saxofoon- of volksmuziekensemble), soms kregen ze een solistische vertolking.
Solisten, die goede reclame maakten voor hun instrument, waren actief op piano, marimba en gitaar. Ook enkele duo’s (slagwerk, fluit en piano) lieten van zich horen en uit hun spel bleek een goed gevoel voor de dialoog.
Teksten over zaken, die een mensen zoal blij kunnen maken, werden voorgedragen door de jongste leerlingen van de school. Het betreft de AMV-blokfluitleerlingen, die in september vorig jaar de eerste schreden op het pad van de muziek zetten.
Veel kinderen vertelden blij te kunnen worden van een bepaalde toon, een instrument of een muziekstuk. Wat een opsteker voor muziekschool Opus 3!