Clay Corners Bigband vierde 32½-jarig jubileum met groots optreden

12 november j.l. vierde Clay Corners Bigband haar 32½-jarig jubileum. Samen met een aantal gasten werd een muzikale avond georganiseerd in Theater Sense te Dokkum. Het werd een swingende, muzikale en hartverwarmende avond.

Het geplande 30-jarige jubileum heeft door corona meer dan twee jaar op zich laten wachten. Samen met local heroes Han Feddema (Prime Suspect), Wybrig Boerrigter (Nancy and the Sinatras) Sjoerd Gietema en Jelle B speelde de Bigband  12 november een avondvullende set vol traditionals en soul in een drukbezocht Sense. Uiteraard onder de bezielende leiding van dirigent Gerard Viet.

De special guests vormden een mooie aanvulling op het eigen repertoire van de Bigband. Jelle B. wist de dansvloer vol te krijgen met o.a. ‘Johnny B. Goode’ (Chuck Berry) , Han Feddema bracht de soulklassieker ‘Mustang Sally’ ten gehore, Wybig Boerrigter imponeerde, samen met sopraansaxofonist Dirk de Rover, met ‘Si tu vois mas mère’. Sjoerd Gietema verraste met mooie jazzy solo’s. Een werkelijk zeer geslaagde muzikale avond met de nodige afwisseling. Soms subtiel, dan weer krachtig en dansbaar.

Gerard Viet ontving namens alle leden, nu en in het verleden, een attentie voor de lange staat van dienst als dirigent, oprichter, muzikant, mens en meer.