Brûnzen Spiker voor jeugdorkest Anjum

Zaterdag 21 april deed het jeugdorkest uit Anjum mee aan het Spiker Festival, waaraan in totaal 13 jeugdorkesten deelnamen. De organisatie zorgde voor een goed lopend programma, waarbij de volgorde van de optredens door loting werd bepaald.

Het jeugdorkest uit Anjum, dat onder leiding staat van Piet van der Heide, was als tiende korps aan de beurt en mocht na een korte warming-up het podium op. Daar speelde het stukken als ‘Night at the Drive Inn’, ‘Rhythm and Romance’, ‘Sun is Shining’ en ‘Echte Vrienden’. Alhoewel alle muzikanten vol enthousiasme speelden, moet het prachtige solospel van Binet Falkena even apart worden genoemd en eveneens het strak ritmische spel van drummer Martijn van der Kooi.

Ondanks het mooie weer was er tijdens het festival veel publieke belangstelling, hetgeen de sfeer uiteraard ten goede kwam.

Het spannendste moment was de prijsuitreiking om 14.00 uur. En wat bleek? De derde prijs en dus de ‘Brûnzen Spiker’ was voor Anjum. Met deze prijs en een prachtig juryverslag durfden de Anjumers wel thuis te komen.