Bijzonder prokkelconcert in Bonifatiuskapel

Donderdag 15-06-2017

DOKKUM – De Stedelijke Harmonie Dokkum en Opus 3 organiseerden donderdag 15 juni een Prokkelconcert in De Bonifatiuskapel te Dokkum. De toegang was gratis en er waren dan ook veel mensen op af gekomen. Ze werden getrakteerd op bijzondere optredens van de verschillende groepen van Opus 3.

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen bij Opus 3 zingen bij De Kleine Kracht, keyboardspelen bij De Notenkrakers en trommelen bij de L.B. Band. Ook spelen in een popgroep is mogelijk. De popgroep Creazy Ones bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking en zogenaamde maatjes (mensen zonder verstandelijke beperking). De groep is ontstaan uit een maatjesproject en is een mooi voorbeeld van een prokkel. Deze groepen muzikanten en zangers verzorgden samen met o.a. muziekvereniging SHD en zanggroep Sangersjongers uit Oudwoude het Prokkelconcert. Ook was er een mystery guest, namelijk niemand minder dan Elvis Presley! (oftewel Sake Boskma).

Het Prokkelkoor bestaat dit jaar uit ongeveer 80 personen en het Prokkelorkest bestaat uit ongeveer 60 muzikanten met en zonder een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er vrijwilligers voor de begeleiding. De leiding van de groepen is in handen van Coby Helder- Kuik.