Aanmelden voor Prokkelconcert in Bonifatiuskapel

Prokkelconcert in de Bonifatiuskapel te Dokkum

Vorig jaar deed Muziekschool Opus3 zeer actief mee aan de landelijke Prokkelweek. Ook dit jaar laat Dokkum weer van zich horen!

De muziekvereniging Stedelijke Harmonie Dockum en Opus 3 organiseren dit jaar samen een Prokkelconcert op een wel heel bijzondere locatie in Dokkum.

De Bonifatiuskapel.
Men betreedt de kapel door een driedelige, rondbogige toegangspoort. Zowel de muren van de poort als de wanden van de kapel zijn uitgevoerd in grote gele kloostermoppen: bakstenen in een formaat, waarmee in de middeleeuwen kerken en kloosters werden gebouwd. Deze stenen werden gebakken op de steenfabriek Schenkeschans bij Leeuwarden. Bij het ontwerp had de architect zich aan de Romaanse vormen gehouden. De bezoeker denkt dat hij een Romeins amfitheater betreedt. De zitplaatsen in het halfrond voor de pelgrims zijn zo gebouwd dat het priesterkoor met altaar dat zich in een ronde abscis bevindt, van alle kanten goed zichtbaar is. Altaar en zitplaatsen zijn overkapt door een dak met zichtbare houtconstructie, terwijl het niet overdekte deel, de lichthof, de gelovigen tijdens de Eucharistieviering met de natuur verbonden houdt. Boven de zitplaatsen bevindt zich over de hele omtrek van de kapel een processiegang. Aan de wanden is een permanente expositie te zien met de geschiedenis van de H. Bonifatius. De tentoonstellingsborden worden onderbroken door kleine glas-in-lood ramen.

 

Locatie Opus 3

Bij Opus 3 oefenen iedere week een koor en twee ensembles, bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking en een maatjesproject popgroep. Het betreft zanggroep “De Kleine Kracht”, muziekgroep “De L.B. Band”, keyboardgroep “De Notenkrakers” en de popgroep “Crazy Ones”.

Deze groepen zullen samen met de Stedelijke Harmonie Dockum en andere zangers/muzikanten zonder een verstandelijke beperking een Prokkelconcert verzorgen op

Donderdag 15 juni om 19.30 uur in                                                  

De Bonifatiuskapel te Dokkum.

 

 

Wie graag wil meezingen met het koor of wil meespelen met band of keyboardgroep, kan zich aanmelden voor 1 juni 2017 via alco@opus3.nl
Zingen met De Kleine Kracht
Oefenen op donderdag 8 juni 2017 19.30 tot 21.30 uur in de grote zaal van Opus 3

 

 

 

Spelen met De L.B. Band

Oefenen op donderdag 8 juni 2017 van 19.00 tot 20.00 uur in de grote zaal van Opus 3

 

 

 

 

Spelen met De Notenkrakers
Oefenen op donderdag 8 juni 2017 van 19.30 tot 20.30 uur in de grote zaal van Opus 3

 

 

 

Spelen met de Crazy Ones
Deze Popgroep is al compleet.

 


Spelen met de Stedelijke Harmonie Dockum                                                       

Bespeel je een muziekinstrument welke past in een harmonie/brassband of fanfare en lijkt het je leuk om mee te spelen met de Stedelijke Harmonie op deze avond???  We kijken ernaar uit je te kunnen verwelkomen!!!!!

Oefenen op donderdag 8 juni 2017 van 19.00 tot 21.30 uur in de grote zaal van Opus 3

 

 

 

 

Jaar 2017
Datum 15-06-2017
Locatie Bronlaan 12, 9101 VS Dokkum
Contactpersoon Coby Helder-Kuik
E-mail alco@opus3.nl
Telefoon 06 22193836